aktiviteter_3.jpg

Generalforsamling 2020

Aflyst. Generalforsamling og medaljeoverrækkelse er udsat til efteråret.

Generalforsamling torsdag den 2. april 2020 kl. 19.00 

I Kompagnisalen, Kompagnistræde 39, 1208 København K.

Vedr. dagsorden for generalforsamlingen se venligst separat indkaldelse.

Efter generalforsamlingen holdes en pause, hvor vi hilser på årets modtager af H.C. Andersen Prisen og medaljen, operaeksperten Henrik Engelbrecht.

Herefter motiveringstale og overrækkelse af medalje

Henrik Engelbrecht får ordet og fortæller om H.C. Andersen i operaen, ”Hjertet brast i Toner”.

13. juni 2020 Udflugt til Sydfyn og Taasinge

H.C. Andersen-Samfundets skovtur lørdag den 13. juni 2020

Skovturen 13. juni 2020 er aflyst. Kan måske gennemføres i 2021.

Mødested:

Københavns Hovedbanegård – Reventlowsgade

Afgang: kl. 9.00 præcis 

H.C. Andersen-Samfundets skovtur står i den unge H.C. Andersens tegn, hvor vi skal følge i hans fodspor til det smukke Sydfyn og Taasinge, som han besøgte på hjemturen fra sin rejse til Jylland i sommeren 1830.

Vi mødes ved indgangen til Københavns Hovedbanegård i Reventlowsgade og kører via Storebælts­broen til Faaborg, hvor vi skal besøge den gamle købmandsgård i Holkegade, der i dag danner ramme om Øhavsmuseet. Det var her, han mødte og forelskede sig i Riborg Voigt, der var søster til hans studenterkammerat Chr. Voigt og datter af den velhavende købmand og agent Voigt. Opholdet varede kun et par dage, men fik stor betydning for hans udvikling som digter.

Fra Faaborg kører vi til Taasinge, hvor vi skal spise frokost i den smukt beliggende Bregninge Mølle, en gammel hollandsk mølle fra 1839 med udsigt over hele Taasinge og Det sydfynske Øhav.

Efter frokosten går turen videre til Valdemars Slot, som Andersen også besøgte i 1830, hvor han hentede inspiration til ”Kun en Spillemand” men også senere til historien om ”Det gamle Huus”.

Sidst på eftermiddagen går turen tilbage til København Hovedbanegård, hvor vi er fremme omkring kl. 19.

Som altid ledes turen af næstformanden Kirsten Dreyer, der undervejs dels fortæller om H.C. Andersen og Riborg Voigt og dels om Andersen og Sydfyn.

Med tilskud fra foreningen gøres turen inkl. transport, frokost og entreer for 600,- kr. for medlemmer. For ikke-medlemmer er prisen 800,- kr.

Af hensyn til vores egen videre planlægning beder vi om, at tilmelding finder sted snarest og senest 23. maj, dels ved en mail til sekretæren på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., dels ved betaling for deltagelsen til foreningens bankkonto, reg.nr. 2276 kontonr. 4378 694 774.

Bemærk: Tilmeldingen er først gyldig, når betalingen er indgået.

1. juni 2020

Der er ikke flere arrangementer i HCA-Samfundet i denne sæson.