aktiviteter_1.jpg

12. juni 2016

Årets skovtur går til Fyn og Langeland søndag den 12. juni

H.C. Andersen-Samfundets skovtur går i år til Fyn og Langeland.
Vi mødes som sædvanligt uden for Københavns Hovedbanegård i Reventlowsgade kl. 9.15 præcis, hvor bussen venter.
Herfra kører vi direkte via Storebæltsbroen til Glorup, hvor H.C. Andersen var fast gæst hos grev Gebhard Moltke-Huitfeldt hvert år fra 1839 til 1853 bortset fra 1846 og siden også i 1860’erne hos sønnen Adam Gottlob Moltke-Huitfeldt. Her kunne han finde arbejdsro, men ved Treårskrigens slutning blev han også en ”festens Bournonville”, da grev Moltke-Huitfeldt fejrede soldaternes hjemkomst. Glorup har tidligere været lukket for offentligheden, men vi får en rundvisning i de smukke sale og saloner, der rummer minder om slægtens stamfader A.G. Moltke, der bl.a. byggede Christian VII’s Palæ på Amalienborg og Bregentved, som vi besøgte i 2015. Desuden skal vi på en rundtur i den nyrestaurerede park med den yndefulde statue af Andromeda, der oprindelig stod i vestibulen på Amalienborgpalæet.

Glorup Herregård
Glorup Herregård

Fra Glorup kører vi til Svendborg, hvor vi spiser frokost. Hvis vi kan nå det, besøger vi Hulgaden, hvor Christians gudfader i ”Kun en Spillemand” bor, inden vi fortsætter turen via Taasinge til Rudkøbing på Langeland. Øens hovedby er uadskillelig knyttet sammen med H.C. Ørsted og Anders Sandøe Ørsteds navne, og derfor gør vi også holdt på torvet, hvor brødrene Ørsteds fader havde apotek, inden vi fortsætter til herregården Skovsgaard, der er en helt speciel seværdighed. Selv om H.C. Andersen aldrig besøgte Skovsgaard, er der alligevel grund til at gæste den for H.C. Andersen-Samfundets medlemmer. På Skovsgaard har tiden nemlig stået stille siden Andersens tid. Herregården er i dag museum, og her kan man opleve et autentisk herregårdmiljø med upstairs og downstairs, som vi kender det fra fx ”Downton Abbey”, selvfølgelig under mere beskedne former.
Turen ledes som altid af næstformanden Kirsten Dreyer, der undervejs fortæller om H.C. Andersens mange ophold på Glorup, hans venskab med H.C. Ørsted og med henblik på besøget på Skovsgaard, hvad Grundloven i 1849 egentlig betød for adelen.
Fra Skovsgaard går turen direkte hjemad, og vi regner med at være fremme ved Københavns Hovedbanegård omkring kl. 18.

Betaling:
Medlemspris for deltagelse i skovturen: 450 kr.
Ikke-medlemmer betaler kostprisen: 850 kr.
Som det fremgår af priserne, kan det betale sig at melde sig ind og betale kontingent for et år, som sammen med medlemspris for skovturen udgør 650 kr.
Tilmelding finder sted ved indbetaling af det passende beløb på ovenstående til bankkonto: reg. nr. 2276, kt. 0722 135 490, eller Girokonto: reg.nr 1551, kt. 808 9531 og en mail til sekretæren på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tilmelding er først gyldig, når betalingen er indgået.
Af hensyn til den videre planlægning beder vi om, at tilmelding finder sted snarest og senest 1. juni, og fra 1. juni er tilmelding bindende.