aktiviteter_2.jpg

2. april 2017

I anledning af H.C. Andersen-Samfundets 80-års fødselsdag (som var i efteråret 2016), afholdes efter generalforsamlingen en festmiddag, altså søndag den 2. april 2017 kl. 19 i restaurant ”Allégade 10” på Frederiksberg – se særskilt invitation nederst på denne side.

 

Der indkaldes til

GENERALFORSAMLING

søndag den 2. april 2017 kl. 18

i Restaurant ”Allégade 10”, Allégade 10, 2000 Frederiksberg

Dagsorden i henhold til vedtægterne:

  1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Henrik Hagemann.
  2. Formandens beretning om foreningens virksomhed i det forløbne regnskabsår 2016
  3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab for HCA-Samfundet i København 2016.
  4. Fremlæggelse af det reviderede regnskab for H.C. Andersen-Samfundets Kulturelle Fond 2016.
    Regnskaberne vedlægges.

      5. Fastsættelse af kontingent for 2018.

Bestyrelsen foreslår uændrede kontingenter: 200 for enkeltmedlemskab, 350 for par og 400 for institutioner. Prisen for Anderseniana m/u porto til abonnenter via foreningen foreslås ligeledes uændret (hhv. 130,- og 85,-).

       6. Valg af bestyrelse.

På valg er CT og KD. Vælges for 3 årig periode. Villige til genvalg.

      7. Valg af 2 revisorer fra medlemsskaren for 1 år. På valg er Kirsten Fenger   og Hans-Christian Gelf-Larsen. Begge villige til genvalg.

      8. Andre sager.

      9. Eventuelt

 

På bestyrelsens vegne

Formand Claus Tilling

 

Efter generalforsamlingen serveres en forfriskning til alle deltagere i generalforsamlingen og i festmiddagen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

I anledning af H.C. Andersen-Samfundets 80-års fødselsdag, som var i efteråret 2016:

FESTMIDDAG

søndag den 2. april 2017 kl. 19

i restaurant ”Allégade 10” på Frederiksberg

- der, hvor vi også holder generalforsamlingen fra kl.18-19.

 

Vi starter med en velkomstdrink/forfriskning efter generalforsamlingen, hvorefter der serveres en 3-retters festmenu og efterfølgende kaffe. I menuen er inkluderet ½ flaske vin pro persona.

I forbindelse med middagen vil forfatter og redaktør Henrik Oldenburg causere over emnet ”H.C. Andersen som livsnyder" på baggrund af sin bog "Den anden Andersen. En Feinschmecker blandt Biedermeiere. H.C. Andersen som livsnyder" og skuespiller og medaljemodtager Henrik Koefoed vil læse udvalgte eventyr.

Deltagelse kræver tilmelding. Det sker ved indbetaling af deltagergebyret på bankkonto reg.nr. 2276 kt. 0722 135 490, eller Giro: reg.nr. 1551 kt. 808 9531. Husk at skrive tydelig afsender samt besked om, hvad indbetalingen dækker (fx ”kontingent + middag for navn”, ”middag 1 medlem (navn) og 1 gæst (navn)”). I må meget gerne også sende en e-mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med orientering om jeres tilmelding.

 

Deltagerbetalingen er 150 kr. for medlemmer. 360 kr. for ikke-medlemmer.

Medlemsprisen kan opnås ved samtidig indmeldelse og betaling af kontingent (det vil så være kontingent for 2017).

Betal i god tid for at sikre plads. Tilmeldingsfrist er fredag den 24. marts.

 

Velkommen til en festlig aften!

18. maj 2017

i Kompagnisalen, Kompagnistræde 39

Efterlivet og de dødes have i H.C. Andersens liv og forfatterskab

Foredrag ved Kirsten Dreyer vekslende med oplæsning af Andersen-tekster ved skuespiller Jan Hertz:

Troen på Gud og udødeligheden spillede en central rolle i Andersens liv lige fra barndommen til hans død. Han beskæftigede sig ofte med problemerne omkring troen på livet efter døden i såvel eventyrene som i romanerne og rejseskildringerne, og han var altid en flittig gæst på kirkegårde og gravpladser, hvor han end kom frem.

I foredraget fortæller næstformanden Kirsten Dreyer først om H.C. Andersens syn på livet og døden i forfatterskabet og derefter om hans besøg på kirkegårde i såvel Danmark som udlandet, herunder hans omsorg for gravfreden og ikke mindst hans dybe betagelse af den muslimske gravplads i Konstantinopel. Foredraget bliver illustreret med power point og er formet som et vekselspil med skuespilleren Jan Hertz, der læser udvalgte passager fra Andersens forfatterskab.